La música continguda en aquest bloc és només per a ús educatiu, no comercial. Si algun arxiu infringeix els drets d'autor m'ho fas saber i serà eliminat del bloc.

dilluns, 30 d’agost del 2010

ENOCH LIGHT Y LA BRIGADA LIGERA Percusión Provocativa Vol.2


Edició espanyola del 1965 del segon volum de Percusion Provocativa d'Enoch Light y la Brigada Ligera de la Command.

Command Records és un segell discogràfic fundat el 1959 pel mateix Enoch Light, músic, director d'orquestres, productor i tècnic de so. Qualsevol disc produït per aquest segell és sinònim de retrolounge de qualitat.

Els disc d'aquest segell es caracteritzen per la seva alta qualitat sonora. Enoch Light va treballar molt les tècniques de gravació experimentant amb uns efectes avançadíssims per l'època, en particular l'estereo, l'anomenat efecte ping-pong. La contraportada dels discs de la Command Records solen fer menció del procés de gravació del disc explicant amb detall les tècniques utilitzades.

Una altra característica particular dels discs d'aquesta discogràfica són les seves caràtules dobles, anomenades gatefold en anglès i que s'obren com un llibre, així com el disseny abstracte i minimalista de les seves portades, obra de l'artista americà Josef Albers.

Aquest és el segon volum de la col·lecció de Percussió Provocativa on l'orquesta d'Enoch Light interpreta temes coneguts fent protagonistes els instruments de percussió sovint relegats a fer d'extres o com a molt d'actors secundaris. Matilda, calypso popularitzat per Harry Belafonte és un dels millors temes del disc. Pareu bé l'orella per escoltar els bongos jugant a ping-pong!