La música continguda en aquest bloc és només per a ús educatiu, no comercial. Si algun arxiu infringeix els drets d'autor m'ho fas saber i serà eliminat del bloc.

diumenge, 13 de març del 2011

SERGIO MENDES & BRASIL '66 El Tonto De La Colina (The Fool On The Hill) + 3


El músic brasiler Sergio Mendes, pianista de tradició clàssica que es va impregnar de la bossa-nova del seu país i del jazz nord-americà, va crear un estil molt personal i els seus discos s'han convertit en imprescindibles en qualsevol guateque, cocktail o lounge party des dels 60 fins a l'actualitat.

L'any 1966 Sergio Mendes s'instal·la als Estats Units i, apadrinat per Herb Alpert (líder de Herb Alpert & The Tijuana Brass i artista principal de la discogràfica A&M) i acompanyat per dues cantants femenines publica l'exitós disc Herb Alpert Presents Sergio Mendes & Brasil '66 on apareix la seva famosa versió de Mais Que Nada, el tema de Jorge Ben. A partir d'aquí els singles de Sergio Mendes i els seus Brasil '66, entre ells aquesta versió de The Fool On The Hill de The Beatles, entraran en el Top 10 i Top 20 dels singles més venuts i es consolidarà aquesta formació com una de les més importants dins el gènere, actuant en llocs tan inversemblants com la Casa Blanca o la World Expo del 1970 al Japó. El 1971 el grup pateix unes reestructuracions i es rebategen amb el nom de Sergio Mendes & Brasil '77.