La música continguda en aquest bloc és només per a ús educatiu, no comercial. Si algun arxiu infringeix els drets d'autor m'ho fas saber i serà eliminat del bloc.

dissabte, 1 d’octubre del 2011

MONGO SANTAMARIA La Bamba


Només un euro em vaig gastar aquest passat diumenge en el mercadet de segona mà, però quin euro més ben gastat!

És una edició britànica del 1965 en perfecte estat del 12è elapé de Ramón Santamaria, percussionista i líder d'orquestra. Conegut artísticament com a Mongo Santamaria, va ser una peça clau del Latin Jazz durant vàries dècades iniciant la seva carrera a mitjan dels anys 50 després d'emigrar cap a Nova York i codejar-se amb grans monstres com Pérez Prado, Tito Puente o Cal Tjader.

Durant els anys 60 Mongo Santamaria triomfa mesclant els ritmes llatins que porta a la sang amb el R&B o el Soul americà i es convertirà en indispensable a qualsevol festa.

Genial la portada del disc amb una go-go ballant el boogaloo i genial la major part dels temes del disc. Destaca, òbviament, Watermelon Man, el gran clàssic de Herbie Hanckock, però també La Bamba, una versió latinitzada del famós tema de Richie Valens, Summertime, la joia de George Gershwin o Ricky Tick, un latin jazz omplepistes del mateix Mon(stre) Santamaria.