La música continguda en aquest bloc és només per a ús educatiu, no comercial. Si algun arxiu infringeix els drets d'autor m'ho fas saber i serà eliminat del bloc.

dilluns, 13 d’agost del 2012

THE ROLLING STONES Sticky Fingers


3penics aquest cap de setmana se n'ha anat al mercat i s'ha firat tota una joia al mòdic preu de 50 cèntims!

Es tracta de la primera edició espanyola de l'àlbum Sticky Fingers de The Rolling Stones. L'edició original britànica compta amb la clàssica portada dels texans amb cremallera dissenyada per Andy Warhol però la censura espanyola de l'època va prohibir la portada original i en canvi va deixar que es publiqués amb aquesta portada tan gore de la llauna i els dits "ensangonats" sortint d'una llauna de melassa. Sorprenent perquè aquesta imatge és extremadament més morbosa que l'original!

La censura de Franco també va prohibir el tema Sister Morphine de l'original i a canvi l'exemplar iberic compta amb una versió en directe de Let It Rock i uns sorprenents 30 segons de silenci!

La història de la portada, la censura del tema i els 30 segons fan de l'exemplar una peça força cercada i preuada.

El disc comença amb el classic Brown Sugar però 3penics vol ressaltar el blues que tanca la cara: You Gotta Move, acreditades a M. Jagger i K. Richards, però que en realitat és original de Fred McDowell i Reverend Gary Davis dos bluesmans americans.