La música continguda en aquest bloc és només per a ús educatiu, no comercial. Si algun arxiu infringeix els drets d'autor m'ho fas saber i serà eliminat del bloc.

dilluns, 20 de gener del 2014

LOS BRUJOS Vuelve Pequeña (Baby Come Back) - Solo Quiero Amor (I Only Wan't Lave Four Me)


3penics feia temps que buscava informació d'aquest grup i finalment Don Vinilo, des de Viejo Pickup (l'increïble bloc de referència sobre els grups españols dels 60), és qui ens il·lumina i ens dóna una pista d'aquest obscur grup mallorquí. Transcric directament:

Información extraida de la tesi doctoral de Bartomeu Canyelles Canyelles NOUS ESTILS MUSICALS I CANVIS SOCIALS A MALLORCA (1960-1975) (2012)

Los Brujos: Anomenats durant un breu període de temps com Brujos 2000. Grup palmesà fundat l’any 1967 després de la desaparició de Los Selenitas (1966-1967), del qual formaven part Bartomeu Genovard (guitarra), José Juanico (baix) i Jaume Muntaner (bateria). La seva unió amb el vocalista Pep Riera donà lloc a un quartet pioner, al ser dels primers grups locals en barrejar diferents estils com el rock, el beat, el garage, el soul i l’incipient hard-rock. Es batejaren amb el nom de Los Brujos per la següent raó: “Buscábamos un nombre corto y que empezara por B. ¿Una superstición? Fíjate: Bravos, Beatles, Beach Boys, Brincos...”. El seu repertori estava format principalment per versions de grups com Cream, Blue Cheer, Steppenwolf o The Troggs, entre d’altres. Després de la incorporació d’un nou baixista (Pau Taura), l’any 1968 enregistraren amb Fonal el seu únic single, amb una versió del “Baby come back” dels Equals a la cara A i, a l’altra, un tema propi: “Sólo quiero amor”. Sense ser una de les formacions més conegudes de Ciutat, aconseguiren sobreviure fins l’any 1975 actuant a l’Olé Club, Hotel California (El Terreno), Sésamo Club, Tagomago i, finalment, a Jartan’s. El seu darrer line-up estava format per Pep (veu), Bartomeu (guitarra), Bernat (baix), Rafael (teclat) i Julián (bateria).


Com apunta Bartomeu Canyelles Canyelles en la seva completíssima tesi doctoral sobre la moguda musical dels 60 i primers 70 a Mallorca, Los Brujos, només gravaren aquest single, convertit ara en una gemma cercadíssima pels amants del garatge i el R&B ibèric, amb Vuelve Pequeña a la cara A, una revisió del Baby Come Back de The Equals passada per un so garatge (o hauria de dir cotxeria?) que el fa més interessant que l'original...



... i Solo Quiero Amor (I Only Wan't Lave Four Me) a la cara B, una bomba atòmica de R&B firmada pels mateixos Brujos. 3penics ha quedat tan fascinat pel tema com per les errades ortogràfiques del seu títol! (El tema apareix a la compilació Melenudos! de Gorilla records del 2008)


1 comentari:

Xos Sarasquete ha dit...

La cara B es una bomba!