La música continguda en aquest bloc és només per a ús educatiu, no comercial. Si algun arxiu infringeix els drets d'autor m'ho fas saber i serà eliminat del bloc.

dijous, 27 de juny del 2013

EDDIE LEE MATTISON A La Costa Brava


El cantant nord-americà de soul Eddie Lee Mattison va passar a final dels seixanta dos estius per la discoteca catalana Maddox de Platja d'Aro. La seva primera visita va quedar immortalitzada a l'elapé Maddox 1, publicat el 1968. L'àlbum és tot un testimoni del terratrèmol soul que va fer trontollar de modernitat els sismògrafs de la cultura musical d'un país que començava a descobrir la música del moment. El disc va ser editat per la catalana EDIGSA que uns mesos més tard publicà l'impressionant Maddox 2 Ossie Laine Show, una rèplica molt superior en l'escala de Richter.



Finalment, i per tancar la trilogia dels documents sonors d'aquesta discoteca, el 1969 es va publicar aquest Eddie Lee Mattison a La Costa Brava. Amb un tracklist plegat de clàssics del soul, la importància del disc recau, com s'anuncia a la contraportada, en "la seva sinceritat documental (...) més que no pas en la perfecció" de la gravació en si.

De la cara A destaca l'incansable groove del popurri Stagger Lee i Barefooting.


I a la cara B la descàrrega soul de Hold On I'm Comin...


...i el melós A Man Needs A Woman amb un Hammond deliciós.