La música continguda en aquest bloc és només per a ús educatiu, no comercial. Si algun arxiu infringeix els drets d'autor m'ho fas saber i serà eliminat del bloc.

dimecres, 10 de juliol del 2013

JORDI SABATÉS Ocells Del Més Enllà


Gran troballa la d'aquest passat diumenge! Pel mòdic preu de 2€ em vaig fer amb el mític Ocells Del Més Enllà de Jordi Sabatés!
Sabatés, compositor i pianista, comença la seva carrera musical amb Pic-Nic, on coincideix amb Toti Soler i junts formaran Om. A partir d'aquí es convertirà en un dels músics i arranjadors més importants de finals dels 60 i principi dels 70 i apareixerà als crèdits dels elapés més emblemàtics de la moguda catalana d'aquella època, en destaca la seva aportació al grandíssim Dioptria, de Pau Riba.
En solitari publica El Senyor Dels Anells i aquest Ocells Del Més Enllà.
El disc es mou entre les fronteres del jazz i la música progressiva que dominava la  dècada dels 70 i transpira tot ell un aire místic, en gran part per l'experimentació amb els sons electrònics. En destaca la part III del tema que dóna nom al disc, una exquisita i inquietant bossa-jazz. Groove, interessant combinació de la guitarra elèctrica i la guitarra flamenca de Toti Soler, increïble atmosfera del piano elèctric del senyor Sabatés i la destacable veu d'Erica Norimar, una cantant brasilera que durant els anys 70 i 80 va estar per Barcelona i va col.laborar amb grans del jazz com Tete Montoliu, Lou Bennett, Carles Benavent o Pedro Iturralde.



El tema està compilat a Improvisto! (Hi Top Records) i a Afrodisia vol.3 Spanish Grooves (Nuevos Medios) tots dos dedicats a compilar rareses del jazz ibèric dels 70.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Fantàstic !!
Marc Sabatés

Xesco 3penics ha dit...

Efectivament, el disc és fantàstic! Marc, no seràs parent del mestre?