La música continguda en aquest bloc és només per a ús educatiu, no comercial. Si algun arxiu infringeix els drets d'autor m'ho fas saber i serà eliminat del bloc.

dilluns, 16 de setembre del 2013

LAS CUATRO MONEDAS Yo Creo En Dios - Buena Suerte


Las Cuatro Monedas és un grup de pop melòdic veneçolà que va tenir un èxit que va traspassar les fronteres del seu país i que va actuar en països llatinoamericans com Argentina, Xile, Mèxic o Puerto rico o europeus com Espanya, França, Suïssa o Itàlia.
A la cara A d'aquest single hi ha una embafosa i monumental cançó d'exaltació religiosa amb l'explícit títol Yo Creo En Dios amb la que varen guanyar el II Festival Internacional de Barcelona l'any 69. Totalment prescindible.

A la cara B, però, hi trobem Buena Suerte, una genial adaptació del tema 007 de Desmond Dekker & The Aces, un ska midtempo que manté de llarg el groove de l'original i que la millora amb el so i el solo d'una trompeta.



Pocs intèrprets hispans de finals del 60 es varen influenciar de l'ska i el reggae però hi ha alguns casos interessants reunits a la compilació Skanish Sound: Jamaican Influenced Music From Spain 1964-1972. Buena Suerte és un d'ells.