La música continguda en aquest bloc és només per a ús educatiu, no comercial. Si algun arxiu infringeix els drets d'autor m'ho fas saber i serà eliminat del bloc.

dilluns, 2 de setembre del 2013

CANARIOS Free Yourself - I Wonder What Freedom Means


Després dels èxits Peppermint Frappé i Get On Your Knees del 67 i 68 respectivament Los Canarios es veuen obligats a canviar alguns dels membres del grup, entre ells el cantant Teddy Bautista, degut a la obligatorietat del servei militar. El 1970 Teddy torna a reagrupar la banda que canvia de sonoritat, influenciada pel soul-rock més progressiu de grups com Blood Sweat and Tears. És llavors quan el senyor Bautista viatja a Londres i grava el seu primer elapé amb l'ajuda de músics de sessió, Libérate! De fet és el segon, perquè el 1967 Los Canarios ja havien deixat gravat un elapé, Flying High With The Canaries, però no va veure la llum fins que Cocodrilo Records el va publicar el 1985.
La cara A d'aquest single és pel hit del disc, Free Yourself, tot un sermó de soul progressiu monumental: "Libérate de ti mismo / Escupe tu miedo errante / Libera tus ojos, ciegos de falsa fé / y sigue camino adelante!"


I per la cara B Los Canarios recuperen I Wonder What Freedom Means, un tema gravat 3 anys enrere amb una clara influència de la psicodèlia i els ritmes africans.