La música continguda en aquest bloc és només per a ús educatiu, no comercial. Si algun arxiu infringeix els drets d'autor m'ho fas saber i serà eliminat del bloc.

diumenge, 27 d’octubre del 2013

LOU REED Berlin


Avui la revista Rolling Stone ha anunciat la mort de Lou Reed i 3penics ha aprofitat per revisar alguns dels discs d'aquest gran compositor, músic, poeta i intel·lectual.

Lou Reed ha estat un peça essencial de la música de la segona meitat del segle XX. Amb una veu, un so i un estil propi i inconfusible, tan al capdavant de la Velvet Underground com en solitari, al llarg de la seva carrera Lou Reed ha estat un dels deus de l'olimp de la música rock. El primer dia, juntament amb John Cale i la veu potent de Nico va remoure les entranyes del rock; el segon, influencià i posà la banda sonora a la factoria d'Andy Warhol, peça clau de la moguda artística del NY de finals dels 60; el tercer sembrà, juntament amb Patti Smith, la llavor del que seria la música punk; el quart, ajudat per David Bowie, creà el gram rock; el cinquè, creà peces indispensables de la discografia del rock com Transformer o Berlin; el cinquè obrí el camí al rock independent; el sisè es convertí en rapsode i recità la poesia dels grans del segle XX;i el setè, sense descans, morí als 71 anys després de tota una vida caminant pel costat més salvatge de la vida.

3penics destaca el primer elapé de la Velvet Underground (el del plàtan de Warhol) amb peces clau com Waiting For My Man, Heroin o Femme Fatal; l'elapé Transformer amb Vicious, Walk On The Wild Side, Perfect Day o Satellite Of Love i sobretot el genial Berlin, amb un dels millors principis de la història de l'LP.