La música continguda en aquest bloc és només per a ús educatiu, no comercial. Si algun arxiu infringeix els drets d'autor m'ho fas saber i serà eliminat del bloc.

dimecres, 18 de febrer del 2015

LOS Z-66 Lo Mejor De


Fugien de la música per a turistes, varen estar a punt de convertir-se en els teloners de Jimi Hendrix per Europa i tenien una qualitat musical excel·lent (diuen, els que varen tenir la sort de sentir-los en directe, que els enregistraments no els fan honor!). Tot i això en tota la carrera dels Z-66, des de la seva formació el 1966 fins al 1970, pràcticament no varen sortir de Mallorca. El grup actuava assíduament als club de Palma Sgt. Pepper's i Toltec que eren propietat de Mike Jeffrey, el manager de The Animals primer, i The Jimi Hendrix Experience després.


Els-Z66 varen deixar mitja dotzena de senzills i un elapé amb "Lo mejor..." del grup amb una llista de temes que es mouen entre el soul, la psicodèlia i un primeríssim rock progressiu conduits per la profunda veu de Llorenç Santamaria. Conten que en una ocasió Eric Burdon va alabar la veu de Santamaria en una trobada entre els dos grups al Toltec.
D'aquest elapé, amb nombrosos temes interessants, 3penics en destaca la potentíssima versió dels americans The Blues Project (però atribuïda als mateixos Z-66 en el disc!) Wake Me. Un contundent soul-rock que sacseja el cos i desperta l'ànima!



Escolteu altres delícies del grup en els singles de les cubetes de 3penics!

Trying To Get You

I've Been Hurt

Love (Is Just a Game)