La música continguda en aquest bloc és només per a ús educatiu, no comercial. Si algun arxiu infringeix els drets d'autor m'ho fas saber i serà eliminat del bloc.

dilluns, 3 d’agost del 2015

ORQUESTA DEL CROMO-DISCO Viaje Al Centro De La Tierra



El 1969 el microsegell discogràfic PRESA edita aquest single-àlbum de cromos amb un conte narrat, basat en la novel·la de Jules Verne Viaje Al Centro De La Tierra.
Amb la direcció artística a càrrec de Jaume Picas i musicat per La Orquesta del Cromo-Disco és una bestialitat psicodèlica de primer ordre! Diàlegs troglodèlics, reververacions magmàtiques, efectes phonotròpics i sobretot uns breus talls musicals d'una acidesa exquisida.


Qui hi ha darrere d'aquesta misteriosa Orquestra del Cromo-Disco? Sembla que podrien ser el grup sevillà Los Lentos que durant el 1968 va residir a Barcelona i que va gravar un single amb la mateixa discogràfica que aquest (gràcies Felix per la pista!)

El disseny de la portada i de l'àlbum és de Frederic Anguera amb els dibuixos de Ferran Sostres. llàstima que el primer propietari del meu exemplar no aconseguís cap cromo! I això que venien en sobres que costaven només 1 pesseta!

1 comentari:

Unknown ha dit...

Bones!!! Molt interessant la informació que dones! Ahir em vaig fer amb un, buscant buscant he trobat el teu article. Encara sense haber sentit el disc he escoltat el video de Yoube i he flipat quan he reconegut la musica!! es IRON BUTTERFLY - IN A GADDA DA VIDA. Gracies!!