La música continguda en aquest bloc és només per a ús educatiu, no comercial. Si algun arxiu infringeix els drets d'autor m'ho fas saber i serà eliminat del bloc.

dilluns, 28 de novembre del 2016

ELS TRONS Ven a Mi - Nieve En Las Cumbres - Ulls Blaus (Ojos Azules) - Nena


Incunable garatger català!

Joan Cabra a la bateria, Joan Amat, cantant, Jordi Negre a la guitarra, Faustí Pérez als teclats i Rafael Mondéjar al baix eren Els Trons, originaris de Santa Coloma de Farners i un dels pioners del beat a les terres gironines. Actius del 69 al 74, varen tocar per nombrosos locals de la costa gironina i varen ser teloners de grups com Los Sirex, Lone Star, Canarios o Los Bravos.
Varen aconseguir gravar dos 7 polzades. Aquest primer, del 70, un epé amb 4 temes gravats als estudis Gema de Barcelona i editat pel profund segell Berta (en el que també havien gravat epé el grup, també gironí, Estels Blaus).
El principal valor de l'epé és l'espaterrant, salvatge i garatger Ven a Mi! El beat cru de la bateria, l'orgue punyent, les veus doblades i la senzillesa de les línies el converteixen en un dels millors temes del garatgisme seixanter català. El fet d'estar gravat en un segell de serie B i la dificultat de trobar el disc acaben d'arrodonir-lo!




Però no acaba aquí la cosa! 3penics va quedar gratament sorprès al descobrir que una discogràfica com Berta, amb seu a Madrid, a finals dels 60 accedís a publicar 2 temes en català, Ulls Blaus (acreditada com a Ojos Azules, no fos cas!) i Nena. 2 balades beat amb l'amor com a tema central.





Gràcies Xavi Amat, fill del cantant de la banda, per facilitar-me la informació!

1 comentari:

Consol@josoc.cat ha dit...

Els meus Germans( Sesi, la Margarita i jo la Consol) anavem a veure'ls assejar. Conèixiem en Joan Cabra el bateria net de la Sra. Papeta!