La música continguda en aquest bloc és només per a ús educatiu, no comercial. Si algun arxiu infringeix els drets d'autor m'ho fas saber i serà eliminat del bloc.

dilluns, 16 de setembre del 2019

MANOLO Y RAMÓN Manolo Y Ramon


Segon elapé de Manolo de la Calva i Ramón Arcusa (el Duo Dinámico), envoltat d'una història d'infortunis que l'ha convertit en una joia del pop espanyol cercadíssima avui en dia.

Després del nombrós èxit del Duo Dinamico durant la dècada prodigiosa a finals dels anys 60 entren en una etapa que comencen a perdre popularitat. El 1969 Manolo y Ramón viatgen a Londres per gravar un elapé amb la intenció de trobar una nova sonoritat i graven sota la batuta de propers col·laboradors de George Martin i molt probablement (perquè es veu que Ramón Arcusa ho ha confirmat en alguna entrevista) amb grans músics britànics com Jimmy Page (Led Zeppelin) o Ian Anderson (Jethro Tull).

Quan arriben a Espanya amb la gravació sota el braç veuen com la petita companyia CPI amb la que havíen fitxat com a Manolo Y Ramón tanca portes i és absorbida per Movieplay, que finalment el 1970 treu unes poques còpies del disc i quasi no en fa ni promoció.

Les desventures britàniques del Duo Dinámico, desaparcebudes en el seu moment però reivindicades avui en dia, són 13 temes de melodies pop amb orquestacions barroques, vents de clara influència soul i guitarres fuzz que hi aporten una dosi exacta de psicodèlia. La majoria són balades melòdiques però l'elapé compta també amb alguns temes súper ballables carregats de groove! 3penics destaca la, ja clàssica Lagrimas, Sonrisas ( no us sona molt a Hush?), Un Dia Pregunté o Por Tu Amor.