La música continguda en aquest bloc és només per a ús educatiu, no comercial. Si algun arxiu infringeix els drets d'autor m'ho fas saber i serà eliminat del bloc.

diumenge, 19 de juny del 2011

JOE TEX Show Me - Skinny Legs and All


Joe Tex és un cantant de soul americà de la talla d'Otis Redding o Aretha Franklin que va quedar injustament  relegat a un segon pla. Comença la seva carrera a mitjans dels anys 50 però no serà fins a mitjans dels anys 60 que triomfa amb un estil recentment aparegut als EEUU, que serà l'evolució directa del Rhythm and Blues dels músics negres, el Soul.

Joe Tex fitxa per Dial Records, afiliada a la gran discogràfica de l'epoca, Atlantic, i arribarà a formar part del Soul Clan, la reunió dels grans del soul de l'Atlantic amb noms com Wilson Picket, Salomon Burke i Don Covay. Joe Tex està considerat un dels precursors del Rap ja que una de les seves característiques eren les seves frases recitades. De fet en aquella època també era conegut com The Rapper.

Potser un dels seus principals hits presentat aquí en aquest single d'edició espanyola del 1968 és Show Me. El tempo frenètic, una pandereta locomotòrica, una guitarra punxant, una potent secció de vents i la trencada veu del senyor Tex fan de Show Me tot un omplepistes.

Show Me