La música continguda en aquest bloc és només per a ús educatiu, no comercial. Si algun arxiu infringeix els drets d'autor m'ho fas saber i serà eliminat del bloc.

dilluns, 25 d’agost del 2014

CHAKACHAS Jungle Fever (Fiebre En La Jungla) - El Canyon Rojo


A finals dels anys 50 el pianista Nico Gómez i el percussionista Gaston Bogaert  reuneixen diferents músics dels nord d'Europa, bàsicament holandesos i belgues, i formen Chakachas, un grup de latin amb un repertori de cha-chas, mambos i rumbes. El grup es desfarà el 1965, però a principis dels 70 el productor Roland Kluger convenç el grup perquè gravin un elapé amb el single Jungle Fever que aviat es converteix en un gran èxit als Estats Units. En gran part gràcies al groove funky del tema, un mid-tempo molt sensual, i sobretot als gemecs de la cantant d'orígen cubà Kari Kenton.

Curiosament no hi ha imatges de la banda de principis dels 70 i és que el productor, després de l'èxit del single, volia amagar l'orígen europeu dels músics de sessió, tots ells blancs. A les portades de l'elapé i dels singles apareix una sensual i psicodèlica dona negra nua (excepte a la versió espanyola on la bellesa exòtica es redueix a la mínima expressió i entaferren una imatge d'arxiu d'un paisatge selvàtic africà!) i fins i tot consta que per fer algunes presentacions en directe es va llogar una banda d'afro-americans!