La música continguda en aquest bloc és només per a ús educatiu, no comercial. Si algun arxiu infringeix els drets d'autor m'ho fas saber i serà eliminat del bloc.

diumenge, 29 de novembre del 2015

MAX WOISKI Jr. Lieselot - Een Straatje Om


Max Woiski Jr. (fill del també músic Max Woiski Sr.) és un músic originari del Surinam, l'antiga Guayana Holandesa, que va fer carrera musical a l'Holanda dels 60 amb una orquestra de latin i un repertori basat en temes sudamericans.
En aquest single del 63, però, el senyor Woiski es marca una divertida versió del temàs Walking The Dog.
Punxar aquest clàssic de Rufus Thomas en neerlandès, per a 3penics no té preu!


2 curiositats pel que fa al senyor Woiski!
Pel que he pogut investigar, Max Woiski (no se si el pare o el fill) va regentar "La Cubana", un petit cabaret en "El Terreno", el turístic barri de Palma, i va ser qui va introduir Guillen d'Efak en el món de la música! Ho explica Bartomeu Mestre, biògraf de Guillem d'Efak, en una entrevista al diari Última Hora el 6 de novembre de 2010:

L.C.- Guillem d'Efak pudo entrar en el seminario y estudió magisterio. Al final no fue cura ni maestro.
B.M.- No le iba ni lo uno ni lo otro. Su primer oficio más o menos bien remunerado fue el de macarra. Reinaba en el Barrio Chino, en Palma. Y se casó con la Madame del Bohemia. Se rumoreó que Cela, Llorenç Villalonga y Llorenç Riber frecuentaban el bar... Pero Guillem jamás lo afirmó. Lo sacó de allí Max Woiski, el dueño de "La Cubana", un cabaret de El Terreno.
L.C.- ¿Por qué?
B.M.- Porque uno de sus músicos, negro, se había largado con una sueca. Así que precisaba otro negro. "Yo no sé cantar", le dijo Guillem. "Da igual, le respondió Woiski, los blancos creen que todos los negros sabéis". Así, casi por casualidad, nació "El Príncipe Guillermo".

I posaria la mà al foc que Max Woiski Jr. és el pare d'Errol Woiski, músic també nascut al Surinam però afincat a Barcelona i que a finals dels 60 va gravar amb Los Tops, els Latin Combo i també va gravar amb l'Harmònica Coixa Blues Band.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Efectivament, n'Errol és fill d'en Max i portal el nom d'Errol Flyn que era client habitual de La Cubana i molt amic de son pare.

Xesco 3penics ha dit...

oSTRES! Bona història! Fa un temps em vaig posar en contacte amb n'Errol i vam quedar que algun dia faríem una birra quan vingués per Mallorca!