La música continguda en aquest bloc és només per a ús educatiu, no comercial. Si algun arxiu infringeix els drets d'autor m'ho fas saber i serà eliminat del bloc.

diumenge, 30 d’abril del 2023

RAFAEL MOLL / JOSÉ MANUEL PAGÁN BSO Kiu i Els Seus Amics


Tot i que els anys 80 queden una mica allunyats del món de 3penics aquests dies m'han caigut a les mans aquestes joies del passat musical català que mereixen ser rescatades de l'oblit. Fa anys que l'elapé corria per casa i ahir mateix vaig trobar el single promocional d'aquesta banda sonora de la mítica sèrie catalana Kiu i els seus amics, la sèrie familiar de ciència-ficció produïda per TV3 i dirigida per Bigas Luna l'any 85. Una versió casolana i molt nostrada del fenomen spielbergrià ET, l'extraterrestre. L'innocent proto Strangers Things de la nostra infantesa!
La banda sonora, produïda per Rafael Moll i composada i interpretada per José Manuel Pagán, és una mescla a parts iguals de cançons infantils interpretades pels actors de la sèrie i ambientacions electròniques, misterioses i malenconioses, amb sintetitzadors i caixes de ritmes dels 80. 


 

Tan l'elapé com el single s'han convertit en una preuada joia per els cercadors de rareses, amants de l'electrònica experimental i la sonoritat dels 80 i recentment ha estat reeditada pel segell britànic Finders Keepers.